Soitinrakennus

Sähkökitarat

On hyvin luontevaa yhdistää jo yli pari vuosikymmentä kestänyt kitaransoittoharrastus intohimoiseen puutyöharrastukseen. Näin syntyi soitinrakennus harrastukseni. Sähkökitaran valmistuksessa on paljon perinteistä puutyötä ja soittajana olen oppinut, mihin kiinnittää soittimessa huomiota.

Soittimet rakennan Mystipuun verstaalla Kokkolassa sopivassa määrin käyttäen perinteisiä puuntyöstökoneita sekä käsityökaluja. Soitinrakennusgalleriasta löydät tarkemmin tietoa rakennetuista soittimista.

Omasta uniikista soittimesta haaveilulle oikea jatkumo on lähettää alustava kysely tekijälle malli- ja materiaalitoiveineen. Joskus soittimen matka lankusta soittoon voi tuntua pitkältä, mutta matkalle tarjoan kuvia työvaiheista ja vierailua verstaalle tutkimaan juuri niitä oikeita puukappaleita tulevaan soittimeen.

Tarjoan sinulle alla olevat yhteystietoni ja haaveiluun omia pikku soittopätkiä isohanniguitar instagram kanavalla.

Soitinrakennus ja materiaalit

Perinteisesti kitaran valmistuksessa käytettävät puut on vakioitunut paljolti isojen toimijoiden kautta. On mahonkia, leppää ja vaahteraa. Niiden lisäksi haluan tarjota vaihtoehtona lähellä kaadettuja pohjolan jalopuita kuten pihlaja, loimukoivu, tuomi, tervaleppä, omenapuu ja raita. Nämä jalopuut olen itse sahanut tai sahuuttanut lankuiksi ja lankut on ilmakuivattu ajan kanssa.