Tietoa meistä

“Jossain kohtaa aloin näkemään polttopuissakin potentiaalia mihin vain…”

Mystipuun luoja

Puutöitä on jokainen tehnyt jossain määrin elämänsä aikana. Puu ja metsä on ollut läsnä elämässäni lapsesta asti ja siitä muistuttavat puutöissä saadut arvet. Nuoruuden vaiheet sivuttivat puutyöt, mutta into palasi hiljalleen takaisin, etenkin tarpeellisten huonekalujen muodossa. Varhaisessa vaiheessa kiinnitin huomioita materiaaliin. Saatoin pitää käsissäni vanhaa höylättyä koivulankkua ja ihailla sen kuvioita. Lopullisissa tuotteissa tämä materiaali näytti upealta ja niitä katselen edelleen päivittäin.

Kuvassa makuuhuoneessa sijaitseva täysin koivusta tehty laatikosto, jonka kansi on vanhaa ja tunnearvokasta pihakoivua. Laatikoiden etulevyt on loimukoivua.


Muille tehdyistä puutuotteista saa palautteen heti, joka kannustaa jatkamaan omien tuotteiden kehittämistä kohti suurempia mittakaavoja. Asiakkaan toiveiden täyttäminen ja yhdessä ratkaisun löytäminen on antoisaa ja asiakkaan saama ilo tuotteesta on palkitsee tekijän. Haasteita riittää jokaiseen projektiin, mutta niiden voittaminen tuo hyvän tunteen ja se koukuttaa tekemään yksilöllisiä ja haastavia projekteja myös tulevaisuudessa.

Kuvassa asiakkaalle tehty lintuaiheinen kitara, joka on tehty asiakkaan toimittaman runko- ja lapamallin mukaisesti. Kitaran kaula on valmistettu loimupihlajasta sekä pähkinästä.


Perusmateriaalin lisäksi minua kiehtoo kaikki erikoispuut. Materiaalin ja varsinkin erikoispuun eteen on mukava nähdä vaivaa, mutta uskoa on oltava. Roskaisesta puukasasta voi olla hankala löytää aarteita, mutta silmä harjaantuu. Loimuisen puun tunnistaa jo kaukaa. Harvinaisuuksia on löytynyt paljon ja niitä on antoisaa käyttää koristeissa ja näkyvissä kohdissa. Kun jokaisella puulla on oma tarinansa, voi yhdestä työstä löytää monta tarinaa. Pöydän kansi voi kertoa katsojalle paljon ja kitarassa käytetyt useat toisiinsa sointuvat puulajit muodostavat kauniin kokonaisuuden, vaikkakin käytössä olisi ”vain” kotimaiset puut.

Kuvassa tuomipahka, joka kasvanut joen varrella. Maanomistaja antoi sen minulle. Savusaunaa se olisi lämmittänyt muuten, mutta näin on parempi. Nyt sen kauneus ja mystisyys lämmittää meitä kaikkia.


Haluan tarjota sinulle tekemiäni puutöitä.

Tuotteet teen rakkaudella materiaalia ja luontoa kunnioittaen.

Tilaukset sähköpostilla mystipuu@gmail.com. Tarjouksen sekä varastotilanteen saa myös sähköpostiin.


Verstas

Mystipuun verstas on pieni, mutta yhdelle tekijälle aivan riittävä. Työkoneet on harkiten hankittu, jotta tilaa säästyy tekemiselle sekä pienelle määrälle puutavaraa lopulliseen kuivaamiseen.

Työkoneita seuraavanlaisesti: höylän kurso 41cm, vannesahan kita 58x41cm ja pienempiä koneita sekä käsityökaluja.